dissabte, 5 de novembre del 2011

El dibuix de personatges per als de 1r d'ESO

La primera Unitat Didàctica que estem desenvolupant amb els alumnes de 1r d'ESO parla de l'ús de la imaginació i la creativitat a l'hora d'il·lustrar una narració escrita. Hem començat tractant la problemàtica del dibuix dels personatges que protagonitzen la nostra narració. Basant-nos en una rondalla recollida per Apel·les Mestre al seu llibre "Llegendes del Montseny", cada alumne ha dibuixat una versió del gegant, anomenat Pare Esmé. Després de parlar sobre les proporcions del cos humà i els diferents mètodes i cànons de dibuix emprats al llarg del temps, hem provat de desenvolupar el nostre personatge a partir de 5 unitats o caps. Per això hem realitzat tres dibuixos diferents del mateix disseny de personatge com podeu veure a la imatge que il·lustra el post. Aquest dibuix el vaig portar fet a classe i va servir com a mostra per a què, sense copiar-lo, saberen el que els demanava.
El primer que han dibuixat ha estat el central, reduint el cos del gegant a senzilles formes geomètriques. En segon lloc han passat, com podeu veure al dibuix de l'esquerre, a dibuixar a Pare Esmé en detall. Ja per acabar, i basant-nos en un model dibuixat a la pissarra, han realitzat el dibuix de la dreta, intentant imaginar com podia ser l'esquelet de tan formidable gegant.
L'experiència va funcionar prou bé i fou enriquidora. En breu penjaré uns quants treballs dels alumnes que van sorgir de l'experiència.

1 comentari:

  1. Xe quines coses més xules que fas!! D'aci a dos anys vull que estigues al Ies JOan Fuster de Sueca, i sigues el mestre d'Artur.

    ResponElimina