dimecres, 12 de juny del 2013

Hem guanyat la Beca Innovació en Cultura Popular


Hem guanyat la Beca Innovació en Cultura Popular de la Fundació Jaume Casademont. Estem contentíssims, il·lusionats i mooolt enfeinats. Hem buscat, però, un momentet per fer-vos cinc cèntims d'allò que explica la premsa:

La 3ª Beca Innovació en Cultura Popular, per a Musiquetes de paper

 

 

 

 El projecte Musiquetes de paper, presentat per l'artista plàstic Joan Alfred Mengual i la banda de músics Fem sonar les musiquetes, ha estat triat com a guanyador de la tercera edició de la Beca Innovació en Cultura Popular. La Fundació Jaume Casademont està celebrant en aquests moments, al Teatre Municipal de Girona, l'acte de lliurament de les Beques Jaume Casademont, entre les quals hi ha la d'Innovació en Cultura Popular. És el tercer any consecutiu que la Fundació Jaume Casademont convoca aquest guardó amb la Fira Mediterrània de Manresa com a mercat associat, i amb el suport de l'Ajuntament de Girona i Llet Nostra. Com a espectacle guanyador de la Beca, Musiquetes de paper s'estrenarà en el marc de la propera edició de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 7 al 10 de novembre.

 
Musiquetes de paper és un espectacle multidisciplinari que revisa el repertori cançonístic de compositors modernistes i noucentistes adreçat a un públic infantil. Ho fa a través dels populars teatrets de paper que van fer les delícies dels infants catalans a finals del segle XIX i començaments del XX, un període de temps en què hi va haver un boom de productes culturals destinats als més menuts a resultes de la presa de consciència de les necessitats de l'infant. La iniciativa de fer aquest espectacle va néixer gràcies a la confluència de diferents artistes interessats per la infància a Catalunya a finals del segle XIX i començaments del XX: d'una banda Fem sonar les musiquetes, un grup musical que centra el seu treball en la vinculació de la música popular i tradicional catalana amb el món infantil, i de l'altra, Joan Alfred Mengual, artista plàstic interessat per la relació entre arts visuals i les escèniques. L'espectacle està concebut com un concert, on les històries que expliquen les cançons del repertori són representades mitjançant teatrins i titelles de paper.

 

Els objectius del projecte són donar una nova visió i contextualització del material musical lúdic i escènic de principis del segle XX (tot treballant les obres d'autors de l'època, Narcisa Freixas, Joan Llongueras i Apel·les Mestre); crear un espectacle unitari a partir de dues formes d'entreteniment que a la seva època eren independents (les cançons i els teatrets); difondre i donar a conèixer aquests materials tan populars a la seva època i tan desconeguts actualment, i retre homenatge a la manera multidisciplinària de treballar dels creadors modernistes, entre d'altres.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada